over

In 2002 ben ik in de Dordtse Biesbosch het Wilgenpaard begonnen. Door de ligging aan de rivier de Nieuwe Merwede, is het voor mij één van de mooiste plekken op het eiland van Dordt. Het water en de natuur nodigen uit om helemaal tot rust te komen en de hectiek van de dag achter je te laten. Dit mooie met andere mensen te kunnen delen, past in mijn levensvisie. Ik begon met 1 groep op donderdagavond. Door mond-tot-mondreclame en tevreden cursisten zijn er nu 6 groepen in de week. Nog steeds kunnen er velen genieten van deze mooie omgeving en als het weer het toe laat van de heerlijke buitenlessen.

Docent

Na mijn opleiding tot mode-ontwerpster heb ik vele jaren in Azië gereisd om me te verdiepen in traditionele textielvormen en in verschillende religies/levenswijzen. Dit bracht mij tot het oprichten van de stichting Trezza di Tezza, een winkelgalerie waarin traditionele vormen van textiel en kunstnijverheid centraal stonden. Vanwege mijn moederschap besloot ik het reizen achter me te laten.
Na de geboorte van onze dochter Shanna ben ik de 4-jarige opleiding tot yogadocent gaan volgen bij de Blikopener van Hans 't Hart en ben ik in 1996 begonnen met het geven van yogalessen in Rotterdam. Als specialisatie heb ik de 2-jarige opleiding tot yogadocent voor Zwangeren bij Unide van Elisabeth Wesseling gevolgd. In 2017 heb ik hier mijn HBO-opleiding Medische Basiskennis aan toegevoegd.

Locatie

Het Wilgenpaard is opgericht in 2002. Naast de yoga, meditatie en ademtraining zijn er prachtige momenten beleefd met onder andere Mantra zanger Hein Braat, Tibetaans Boedhistische Lama Thubten Wangmo, Yoga du Son en Nada Yoga met Patrick Torre en Universele verdiepingsavonden met filosoof Roland van Vliet.

Het Wilgenpaard is gehuisvest in de voormalige stal achter het woonhuis. Achter de boerderij is een parkeerplaats voor de auto's en fietsen kan je tegen het hek van de geitenwei kwijt. Het terrasje tegenover Het Wilgenpaard is een heerlijke plek om voor de les even te genieten en voor de privacy van de andere erfbewoners is het prettig als je niet ongevraagd over het erf uitwaaiert. Op die manier kunnen we met elkaar genieten van dit prachtige stukje Dordrecht.

Ella Stevens

Ella Stevens

Docent

"Iedereen kan yoga doen, jong of oud, lenig of stijf, dik of dun, al-dan-niet gezond en fit. Yoga brengt je tot jezelf, geeft energie, harmonie en rust, veerkracht en levenslust."