Agenda activiteit

4 september workshop mantra zang

Door Ella Stevens

40,00 Entree Kosten

  Begint op 04 september 2022 om 13:30

Eindigt op 16:30

 

Op zondagmiddag, 4 september, zal Gauranga, leraar in de Nada yoga, voor de tweede keer een workshop in het Wilgenpaard geven.

 Door het enthousiasme van de mensen na de workshop in de lente, hebben we nu weer de kans om dit unieke samenzijn van zang en verstilling te ervaren

 De workshop begint om 13.30 en duurt tot 16.30 uur. De zaal is vanaf 13.00 uur geopend.

 

In deze workshop ontdekken we de Nada yoga (“Yoga van de Klank”). Gauranga geeft uitleg over de historie van het gebruik van mantra’s en je leert mantra’s kennen, begrijpen en toepassen vanuit een verschillende traditionele invalshoeken. Het gebruik ervan om te komen tot dieper bewustzijn en zelfrealisatie, bestaat al meer dan 40 eeuwen. Dit hele systeem van klank, adem, stem, mantra, meditatie en muziek noemen we de Nada Yoga. Het kan ook jou helpen om “de weg naar binnen” te vinden en te verdiepen. Gauranga laat ons al die verschillende klanken ervaren. Het zingen begeleid hij op gitaar of harmonium. Naast het zingen geeft hij ook uitleg over de betekenis en achtergrond van de mantra’s. Al met al een middag om nieuwe ervaring op te doen.

 
Alles wat is bestaat uit trilling, beweging.  Klank is ook trilling en kan daardoor helpen stress te verminderen. Het mooie van mantra zingen is dat het jouw eigen klank mag zijn. Juist door de herhaling  van de klank krijgt je gedachten-stroom rust en kan je met een diepere laag van jezelf verbinding maken. Zo zonder oordeel of er iets van te vinden, gewoon puur ervaren.

 

 Wat zijn de kosten

In de voorverkoop kost een toegangskaart € 40. Op de dag van de workshop kosten de kaarten aan de zaal € 50.

De ruimte is beperkt en daarom is het aantal deelnemers ook beperkt. Dus wil je meedoen, meld je dan op tijd aan. Je inschrijving is definitief als je bijdrage ontvangen is. Je kunt je aanmelden via een e-mail of whats-app 0624253065

 

Wat heb je nodig 

Neem je eigen yogamat mee. Als je moeite hebt met lang op de grond zitten, hebben we een stoel voor je. Het is fijn om makkelijke en warme kleding te dragen en dikke sokken of sloffen. Doordat we in de ruimte ook een ventilatiesysteem aan hebben kan het iets koeler zijn. Een deken of omslagdoek kan dan prettig zijn. Mocht je moeite met lezen hebben vergeet dan je leesbril niet.