Corona

13 maart 22

De opkomst van Corona was verrassend om met nieuwe uitdagingen en inzichten om te gaan.

Ik herinner me dat ik toevallig in mei 2020 een talkshow zag waarin een professor van de TU in Eindhoven met behulp van ultraviolet licht de aerosolen liet zien in een ruimte. Naast alle andere voorzorg gaf hij aan dat ventilatie een grote rol speelde in de voorzorg tegen Corona.

Dit was voor mij de reden om in de zomervakantie gelijk een professioneel ventilatiesysteem aan te laten leggen en de yogaruimte te verbouwen.
Het is een ventilatiesysteem  dat constant verse lucht in de yogaruimte aanvoert. Dit zorgt voor de doorstroom van oude lucht. Hierdoor is het niet meer muisstil, maar het is wel letterlijk een verademing.

Met het verbod om lessen hier in de ruimte te geven werd ik voor een nieuwe uitdaging gezet. Vooral in tijden van ziekten en bijkomende stress kan yoga zoveel betekenen. Dus eerst lessen opgenomen met heel veel apparatuur zodat het geluid duidelijk was. Om uiteindelijk met een professionele headset via MS.teams toch de lessen te blijven geven. Er kwam veel bij kijken, vooral in het bewerken en op de site zetten, maar het mooie resultaat is dat er nu vele lessen online staan die je allemaal in je eigen tijd kan doen.

Natuurlijk hoop ik dat we de heftigste tijden achter de rug hebben, maar mocht er in de toekomst weer een verbod komen dan is er altijd nog MS teams. Het voordeel is, dat je de deur niet uit hoeft om naar de les te komen en dat je de mogelijkheid hebt om voor hetzelfde geld alle MS teams lessen meekan doen. 

Het zijn tijden waarin de wereld in beweging blijft op niet te voorspellen golven. Voor in de toekomst blijft als belangrijkste doel  goed voor jezelf en voor de anderen te zorgen. En wat de regelgeving ook mag brengen, ik ben blij dat we door de verbouwing met elkaar in een veilige omgeving yoga kunnen beoefenen. Maar nogmaals: neem die veiligheid ook in acht door niet te komen als je klachten hebt. Ook in dat geval kunnen de online lessen een bijdrage aan je gezondheid zijn.