In den beginne

7 augustus 22

Het was in het najaar van 2001 dat ik het bericht kreeg om mijn oude pony Monty van de Dordtse Manege weg te halen omdat hij wegens ouderdom anders afgemaakt zou worden. Bij nader onderzoek door mij en de dierenarts bleek dat hij depressief was en ouderdomssuiker had maar verder nog helemaal gezond. Na een spoedige en intense zoektocht kwam ik hier op de Kop van het Land terecht op 1 november, Allerheiligen.

Dank aan alle engelen en heiligen want na een half jaar elke dag op bezoek voor verzorging van Monty werd me door Gerrit, de boer, aangeboden om hier een de deel (stal) te huren. Het mooiste leek mij om hier yoga te geven zodat er nog vele mensen van deze bijzondere plek konden genieten. Nog les gevend en wonend in Rotterdam was het heel vaak op en neer reizen en alles zelf verbouwen. Op 1 april, geen grap, was de yogaruimte klaar.

Ik startte met 1 groep op donderdagavond. Door mond-tot-mondreclame en vele tevreden cursisten zijn er nu 6 groepen in de week.
Nog steeds kunnen er vele genieten van deze mooie omgeving en als het weer het toe laat van de heerlijke buitenlessen.
Monty, de pony, heeft hier van een mooie oude dag kunnen genieten totdat hij in de zomer van 2009 in de wei aan een hartstilstand op 43-jarige leeftijd naar de hemelen vertrok.