Hoe werkt EM?

Em draagt bij aan de opbouw van positieve micro organisme. Deze worden gestimuleerd door fermentatie zoals ook bij zuurkool of yoghurt. Dit proces zorgt dat goede micro organisme zich vermeerderen. Hierdoor ontstaat een product dat rijk is aan verschillende stofwisselingsproducten zoals o.a. organische zuren, antioxidanten, natuurlijke vitamines, enzymen ect.

Als schadelijke micro organisme zich vermeerderen ontstaat er rotting en stak op met stofwisselingsproducten zoals o.a. amoniak en sulfiden.

EM werkt vanuit een dominantie principe. In een stof zijn er drie groepen micro organisme, de positieve micro organisme, de negatieve micro organisme en de neutrale. Door de positieve micro organisme te vermeerderen zal de neutrale organisme meegaan in de grootste groep.

Wanneer de postieve micro organisme de overhand krijgen oefenen ze hun opbouwende en ziekteonderdrukkende werking uit. Dit kan zowel in de bodem, in de lucht als in het water. Het komt de planten en bomen, dus ook de land- en tuinbouw en uiteindelijk ook de mens en dier ten goede. Met het gebruik van EM producten kunnen we onze leefomgeving een stuk gezonder maken en bijdragen aan de voeding van de aarde in plaats van vervuiling. Dat is voor mij de rede waarom ik graag met deze producten werk.